Το μεγάλο κυνήγι των μικροπλαστικών

“Την Τετάρτη 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία δράση του περιβαλλοντικού προγράμματος «Τίποτα δεν πετώ…. ανακυκλώνω και δημιουργώ».
Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλαζ του ΕΟΤ της Πάτρας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων του τμήματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Ν. Αχαΐας, σε συνεργασία με την οικολογική κίνηση Πάτρας , με θέμα «το μεγάλο κυνήγι των μικροπλαστικών».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν. η καταγραφή των μικροπλαστικών στην ακτογραμμή της πόλης μας και στόχευε στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας, απέναντι στο μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών από τα πλαστικά. Οι μαθητές που συμμετείχαν προέρχονταν από τα τμήματα Α1, Α2 και  Α3  και μαζί με τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν,  καταμέτρησαν και κατέγραψαν τα μικροπλαστικά που υπήρχαν σε ένα τμήμα της παραλίας. Τα μικροπλαστικά που συλλέχθηκαν,  φωτογραφήθηκαν σε μιλιμετρέ χαρτί και αφού συμπληρώθηκε μια φόρμα καταγραφής των δεδομένων στάλθηκαν στη society,  για περαιτέρω επιστημονική ανάλυση και έρευνα . Oi εκπαιδευτικοί που οργάνωσαν και συμμετείχαν στην ανωτέρω δράση ήταν οι : Σταματελάτου Αικατερίνη και Δημοπούλου Άντζελα.”

Σταματελάτου Αικατερίνη

Αφήστε μια απάντηση