Τίποτα δεν πετώ……Ανακυκλώνω και δημιουργώ

« Σκοπός του Περιβαλλοντικού προγράμματος «Τίποτε δεν πετώ….ανακυκλώνω και δημιουργώ» ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης για ένα καθαρό περιβάλλον, δίνοντας ζωή σε υλικά που ανακυκλώνονται, κατασκευάζοντας νέα αντικείμενα.
Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κατασκευάστηκαν αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά, είτε για να στολίσουν την τάξη τους, είτε για να παραδοθούν στους ίδιους τους μαθητές στο τέλος του προγράμματος.

Στα παραδοτέα του προγράμματος οι μαθητές πήραν από τέσσερα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης: χαρτί, πλαστικό, γυαλί, και αλουμίνιο. Επίσης, πήραν
και τα Φύλλα εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη. Παράλληλα, οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες ανακύκλωσης στο σχολείο, διαχωρίζοντας υλικά και τοποθετώντας τα στους ανάλογους κάδους που υπάρχουν στο σχολείο, υιοθετώντας έτσι περιβαλλοντική συνείδηση, δημιουργώντας ένα αειφόρο σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, που εμπλουτίζεται με δραστηριότητες οι οποίες βελτιώνουν την κοινωνικοποίηση τους.
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος σ’ αυτό το πρόγραμμα ήταν από τα τμήματα Α2, Α5 και Β3»

Οι εκπαιδευτικοί
Σταματελάτου Αικατερίνη
Δημοπούλου Άντζελα
Μπογόρδου Ξανθή

Αφήστε μια απάντηση