Σχέδιο δράσης: Διδακτική επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη Πατρών

«Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών επισκέφτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας (τμήματα Α1, Α2, Α3), οι οποίοι συμμετέχουν στο Σχέδιο Δράσης «Μαζί ανακαλύπτουμε τη φιλία» που υλοποιείται στο σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά (σχ. έτος 2022-23).Οι μαθητές μαςσυνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Αθηνά Σταυροπούλου ΠΕ02.50, κ. Γεωργία Τζιανάρα ΠΕ02.50, κ. Άντζελα Δημοπούλου(ΠΕ08) και κ. Ασημίνα Ρήγα ΠΕ 02.50 (συντονίστρια του Σχεδίου Δράσης), είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας και να  ξεναγηθούν στο χώρο της, να παρακολουθήσουν την αφήγηση του παραμυθιού «Ο μαύρος κόρακας και ο άσπρος γλάρος» της Crowther Kitty για τη διαφορετικότητα και τη φιλία κι έπειτα να προβούν σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες καλλιέργειας της κριτικής σκέψης και ανάπτυξης του προφορικού λόγου καθώς και δημιουργικής καλλιτεχνικής έκφρασης. 

Πιο συγκεκριμένα, η δράση περιελάβανε προβολή του παραμυθιού σε οθόνη προτζέκτορα, ερωτήσεις κατανόησης και επεξεργασίας αυτών ανά ομάδες, παρουσίαση των απαντήσεων στην ολομέλεια καθώς και δραστηριότητες καλλιέργειας της ενσυναίσθησης. Στόχος της δράσης ήταν η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται της φιλίας και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε, έχοντας όλοι κατανοήσει ότι η ομορφιά βρίσκεται στην ψυχή, στο μυαλό, στην καρδιά μας, αλλά και στα χαρίσματα που ο καθένας μας έχει και που μπορεί μέσα από αυτά να προσφέρει στον κόσμο γύρω του.»

Ρήγα Ασημίνα

Αφήστε μια απάντηση