Συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ σε Διεθνή μαθητικό Διαγωνισμό

Το σχολείο μας συμμετέχει στον 10 Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα» που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΑΙΘ.
Η συμμετοχή αυτή περιλαμβάνει ένα ψηφιακό παιχνίδι στην γλώσσα προγραμματισμού Scratch (δημιούργημα του Μ.Ι.Τ) που έχει σαν τίτλο «Μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας» και οδηγίες χρήσης.
Για το παιχνίδι απαιτείται ένας σχετικά σύγχρονος υπολογιστής συνδεδεμένος στο διαδίκτυο που να περιλαμβάνει πληκτρολόγιο με βέλη κίνησης για τον έλεγχο του τροχού. Εκτελείται από σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή εμφάνισης ιστοσελίδων.

Οδηγίες που βοηθάνε στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού δίνονται από τους μαθητές μας, καλό θα ήταν λοιπόν τα ηχεία να είναι ενεργά.

Για την υλοποίηση του παιχνιδιού εργάσθηκε με μεράκι μια μικρή αλλά δυναμική ομάδα, κάθε μέλος της οποίας προσέφερε στην προσπάθεια αυτή, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες του.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους:
Μαθητές:
01 Κούρ. Α. του Α1
02 Γιαχ. Χρισ. του Α1
03 Πεχλ. Ηλί. του Α2
04 Γιαν. Ανδρ. του Α3
05 Τσεκ. Ανδρ. του Α3
06 Φωτ. Βασ. του Α3
07 Αργ. Μαρ. του Α3
08 Σαγ. Άρτ. του Β9
Εκπαιδευτικός:
Τσορμπατζόγλου Γιώργος

Πρέπει να τονισθεί ότι τα γραφικά είναι δημιούργημα της ομάδας και ότι έγινε λήψη των φωτογραφιών κατά την διάρκεια επίσκεψης στο Αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας που και αυτές επεξεργάσθηκε η ομάδα.

Οδηγίες:
Για να προσπελάσεις το περιβάλλον του παιχνιδιού πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον σύνδεσμο: https://scratch.mit.edu/projects/854500140/fullscreen/.
Το παιχνίδι ξεκινάει όταν πατήσεις την πράσινη σημαία και στην συνέχεια ένα οποιαδήποτε πλήκτρο.
Οδηγείς με τα βέλη κίνησης του πληκτρολογίου τον τροχό που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης μέσα από τον διάδρομο του λαβυρίνθου και απαντάς στις ερωτήσεις που γίνονται όταν συναντάς τα εικονίδια δοκιμασίας κατά την διάρκεια της πορείας σου προς το κέντρο. Το παιχνίδι τελειώνει όταν έρθεις σε επαφή με όλα τα εικονίδια δοκιμασίας και στις 3 πίστες του.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο συνημμένο αρχείο με τίτλο «Γενικές-Πληροφορίες-Εγχειρίδιο-Χρήσης.pdf»

Αφήστε μια απάντηση