Συμμετοχή στη διαδικτυακή δράση «Διατροφή, Περιβάλλον και Υγεία»

Φωτογραφία: Κατερίνα Σταματελάτου

Την Τρίτη 28/03/2023 οι μαθητές του τμήματος Α3 συμμετείχαν σε διαδικτυακή δράση που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας-Νεάπολης, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Δικτύου «ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ». Πρόκειται για δράση πάνω στην Αειφόρο εκπαίδευση σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για μαθητές όλων των τάξεων με θεματική «Μαθαίνω για την διατροφή στη σχολική ηλικία». Σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε θέματα που αφορούν τη διατροφή σε σχέση με την υγεία και το περιβάλλον. Έγιναν συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο, για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μας αλλά και την υιοθέτηση μιας καινοτόμας αλλά ταυτόχρονα και βιώσιμης διατροφής για την υγεία μας και το περιβάλλον. Η δράση είχε διάρκεια 70 λεπτά και οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με μαθητές Ε, ΣΤ Δημοτικού αλλά και Γυμνασίων & Λυκείων όλης της επικράτειας.

Η διαδικτυακή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων του Εργαστηρίου Γεωπονίας και της διδακτικής ενότητας «Λαχανικά και φρούτα του χειμώνα» και συμμετείχε το τμήμα Α3 με την εκπαιδευτικό του Σταματελάτου Αικατερίνη. Στην συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και ανατροφοδότηση στην τάξη.
Ευχαριστούμε τον συνάδελφο της πληροφορικής για την πολύτιμη βοήθειά του στα τεχνικά ζητήματα σύνδεσης, καθώς και για τον χώρο του εργαστηρίου που μας παραχώρησε.

Σταματελάτου Αικατερίνη
ΠΕ 88.02

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο