Εγώ και οι άλλοι στο Διαδίκτυο

«Συμμετοχή σε Εκπαιδευτική Δράση με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι στο Διαδίκτυο» του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν μαθητές/ριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες-φιλολόγους τους κ. Ασημίνα Ρήγα, κ. Γεωργία Τζιανάρα, κ. Αθηνά Σταυροπούλου, και την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ρόζα Κολανγγέλλου. Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία και τις δυνατότητες του Διαδικτύου, να αναπτύξουν κριτική σκέψη πάνω στους κινδύνους και στους τρόπους αντιμετώπισής τους και να καλλιεργήσουν σωστή και ασφαλή συμπεριφορά κατά τη χρήση του.
Η επίσκεψη αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα ενός προγράμματος Αγωγής Υγείας που πρόκειται να υλοποιηθεί στο σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά (σχ. έτος 2022-23) με τίτλο «Μαζί Ανακαλύπτουμε τον θησαυρό της φιλίας» και στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2 και Α3.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές/ριες του σχολείου μας εργάστηκαν σε ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις και αποκόμισαν σπουδαίες εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που έχει για τη μάθηση και κοινωνικοποίησή τους η συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις.»

Ρήγα Ασημίνα

Αφήστε μια απάντηση