Μαζί ανακαλύπτουμε τη φιλία – Περιπέτειες στην Αραχνοϊστόπολη

« Συμμετοχή σε Εκπαιδευτική Δράση με τίτλο «Περιπέτειες στην Αραχνοϊστόπολη» του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησαν μαθητές/ριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ (τμήματα Α4, Α6, Α7), τη Δευτέρα 19/12/22, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες τους κ. Ασημίνα Ρήγα ΠΕ02 (συντονίστρια), κ. Αθηνά Σταυροπούλου ΠΕ02, κ. Ερμίνα Τσαρτσαμπαλίδου ΠΕ11 και την κ. Κωνσταντίνα Μοσχίδου ΕΒΠ. Στόχος της διδακτικής επίσκεψης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία και τις δυνατότητες του Διαδικτύου, να αναπτύξουν κριτική σκέψη σχετικά με τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και να καλλιεργήσουν σωστή και ασφαλή συμπεριφορά κατά τη χρήση του.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Μαζί ανακαλύπτουμε τη φιλία» που υλοποιείται στο σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά (σχ. έτος 2022-23) και στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές/ριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον στο αμφιθέατρο του Μουσείου το παραμύθι Περιπέτειες στην Αραχνοϊστόπολη κι έπειτα απάντησαν σε ερωτήσεις με παιγνιώδη χαρακτήρα. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και επικοινωνούσαν μεταξύ τους διαδικτυακά ανταλλάσσοντας μηνύματα. Έπειτα, συμμετείχαν σε βιωματική δράση παίζοντας ένα παιχνίδι με γαϊτανάκι, όπου κάθε μαθητής αποφάσιζε αν θα συνδεθεί με κορδέλα ίδιου χρώματος με κάποιον συμμαθητή του ή με κάποιον από τους εκπαιδευτές του Μουσείου, απόφαση που συμβολικά αναφερόταν στο ότι επιλέγουμε να συνδεόμαστε και να επικοινωνούμε στο διαδίκτυο με φίλους μας και ανθρώπους της οικογένειάς μας που γνωρίζουμε καλά, ενώ αρνούμαστε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο με αγνώστους και ενημερώνουμε άμεσα τους γονείς μας.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με χορό γύρω από το γαϊτανάκι κι έπειτα οι μαθητές έφαγαν το πρωινό τους στο αναψυκτήριο του Πάρκου Ειρήνης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η έκδηλη χαρά και ο πηγαίος ενθουσιασμός των παιδιών μας είναι η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση όλων μας.»

Ρήγα Ασημίνα

Φωτογραφίες: Ρήγα Ασημίνα

Αφήστε μια απάντηση