Δράση για τη φιλία και τη συνεργασία

«Τον Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο επισκέφτηκαν οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας (τμήματα Α4, Α6, Α7, Β3, Β9), για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση “Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής”, συνοδευόμενοι από την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ρόζα Κολανγγέλλου ΠΕ 16, τις καθηγήτριες τους κ. Αλεξάνδρα Πανοσιάν ΠΕ78, Ασημίνα Ρήγα ΠΕ 02.50, κ. Γεωργία Τζιανάρα ΠΕ02.50, κ. Νεκταρία Δημητρακοπούλου ΠΕ21, κ. Ερμιόνη Τσαρτσαμπαλίδου ΠΕ11, κ. Παναγιώτα Μερεκούλια ΠΕ87.06 και κ. Κωνσταντίνα Μοσχίδου ΔΕ01.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Μαζί ανακαλύπτουμε τη φιλία» που υλοποιείται στο σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά (σχ. έτος 2022-23) και στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριές, αφού προηγουμένως προετοιμάστηκαν για την επίσκεψη αυτή μέσα από την παρουσίαση σχετικής κοινωνικής ιστορίας από τις καθηγήτριές τους, παρακολούθησαν τις κωμικές περιπέτειες των ποντικιών, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν ως «σωτήρα» έναν Γάτο, εκχωρώντας του το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής τους και της ελευθερίας τους. Τελικά, μέσα από το έργο αναδείχθηκε μεταξύ άλλων η σημασία της ελευθερίας, της φιλίας και της συνεργασίας για την πρόοδο και την ευημερία μιας κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης η συνάδελφος κ. Ερμιόνη Τσαρτσαμπαλίδου ΠΕ11 απέδιδε στη νοηματική γλώσσα την υπόθεση του έργου υποστηρίζοντας μαθητή μας.
Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές, έδωσαν συγχαρητήρια στους ηθοποιούς και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Τέλος, επιστρέψαμε στο σχολείο μας χαρούμενοι, έχοντας βιώσει για άλλη μια φορά μια πολύ όμορφη και ευχάριστη εμπειρία.»

Ρήγα Ασημίνα ΠΕ02

Αφήστε μια απάντηση