Διδακτική επίσκεψη του Εργαστηρίου Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

«Την Τετάρτη 18-01-2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Α1, Α2 και Α3 του εργαστηρίου Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο Πρότυπο Ελαιοτριβείο της οικογένειας Σπηλιωτόπουλου, που εδρεύει στην Χαλανδρίτσα. Η επίσκεψη ήταν συνυφασμένη και ενταγμένη στην εκπαιδευτική διαδικασία και αποτέλεσε αναγκαίο συμπλήρωμα των βιωματικών δράσεων του εργαστηρίου με θέμα «Συγκομιδή ελαιοκάρπου-επεξεργασία και παραγωγή ελαιόλαδου», δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή και να συμμετέχουν ενεργά στην συγκομιδή ελιάς και στην παραγωγή λαδιού καθώς και να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στον χώρο του ελαιοτριβείου, μίλησαν με τον ιδιοκτήτη κ. Άγγελο Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος τους προσέφερε από μια φιάλη ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο που παράχθηκε από τις ελιές του σχολείου μας, παραδόθηκε στο εργαστήριο Αυτόνομης για τις ανάγκες του.

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί περιπλανήθηκαν στο πλακόστρωτο χώρο στα «πλατάνια Χαλανδρίτσας», όπου ξεκουράστηκαν και περιηγήθηκαν σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Στο τέλος της διδακτικής επίσκεψης υπήρξε ανατροφοδότηση, όπου μαθητές κι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για όλα όσα τους έκαναν εντύπωση κ.λπ. σύμφωνα με ερωτηματολόγιο που είχε συνταχθεί από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ήταν η κ. Σταματελάτου Κατερίνα, η κ. Καταφιώτη Ματίνα και η κ. Μπογόρδου Ξανθή.
Επίσης, συντάχθηκε και εστάλη στο Ελαιοτριβείο της οικογένειας Σπηλιωτόπουλου, ευχαριστήριος επιστολή, για την όμορφη εμπειρία, αλλά και για την προσφορά ελαιόλαδου στους μαθητές μας.»

Κατερίνα Σταματελάτου

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο