Διδακτική επίσκεψη στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” και στο Μουσείο Τύπου

“Μία νέα ενδιαφέρουσα πολιτιστική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β9 στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ιστορία της γραφής και της τυπογραφίας» που συντονίζει η Φιλόλογος κ. Τζιανάρα Γεωργία και συμμετέχουν ο διευθυντής, κ.Ψαρράς Σπυρίδων και η Φιλόλογος κ. Ρήγα Ασημίνα.
Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας κ. Μαρίνα Ριζογιάννη υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στα γραφεία της εφημερίδας και μας ξενάγησε στους χώρους της. Η κ. Ριζογιάννη παρουσίασε στα παιδιά πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία της εφημερίδας, την εξέλιξη της στο χρόνο, τον τρόπο διαμόρφωσης του περιεχομένου της, τη διαδικασία εξακρίβωσης της εγκυρότητας μιας είδησης, καθώς και τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στη διαδικασία έκδοσης μιας εφημερίδας.
Έπειτα οι μαθητές μετέβησαν στο Μουσείο Τύπου της Πάτρας όπου η υπεύθυνη κ.Κατερίνα Τσίρου μας παρουσίασε εφημερίδες, χειρόγραφα και έντυπα της περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 καθώς και της ιστορικής περιόδου του 1940. Οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν πως ο Τύπος αποτελεί σπουδαία πηγή άντλησης πληροφοριών
και «ζωντανή απόδειξη» της ιστορίας μας. Στη δράση αυτή συμμετείχαν και οι μαθητές του Α3 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αθηνά Σταυροπούλου λόγω της ενασχόλησής τους με τον τρόπο σύνταξης δημοσιογραφικών άρθρων και δημιουργίας φωτορεπορτάζ στο πλαίσιο του μαθήματος Κ.Ε.Α.”

Ρήγα Ασημίνα – ΠΕ02

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο